Wat is een Fittingcenter en clubfitting?

Dat horen we vaak ! Welk merk en club past er nou bij welke golfer, en met name welk clubhoofd en welke shaft? Soms zie je door de bomen het bos niet meer…… 

Want je kunt zeker met iedere club een goede bal slaan maar met welke club sla jij die goede bal het makkelijkst, en zijn je slechte ballen het beste?

Met een clubfitting kun je ervaren hoe clubs die bij je passen je spelplezier en resultaten kunnen vebeteren. Lees ook even de reviews helemaal onderaan van golfers die bij ons voor nieuwe clubs zijn geslaagd.

 

Een tweedehandsje ook goed?

We hebben ervoor gezorgd dat we in ons Fittincenter alleen merken en modellen verkopen die op maat gemaakt kunnen worden. Alle leveranciers, dus ook van de startsets vanaf zo’n € 215,= leveren de clubs op maat. Want wil jij je aanpassen aan een tweedehands club die niet bij je past met kans op blessures door verkeerde shafts, grips, lengte etc? Of pak je het meteen goed aan en kies je voor een set dat precies op jou is aangemeten? We hebben clubs voor ieder budget om maatwerk voor iedereen bereikbaar te maken.

De (meer of minder) gevorderde speler weet dat vaak al wel en ervaart misschien een bepaalde “favoriete club” in de tas. Wij streven ernaar met een goede fitting alleen maar favorieten in je tas te hebben!

Hoe gaan wij te werk?

De goede fitting begint met een goed beeld van de speler en zijn of haar wensen. Daarom zijn vragen als spelniveau, doelen daarin, blessures en spelbeeld van belang. Het kan ook zijn dat er bepaalde voorkeuren zijn als een bepaald merk of een beperkt budget. Meer lengte in de slagen is een veelgehoorde wens maar wellicht nog belangrijker : minder afwijking! Nogmaals, met iedere club kan je een goede bal slaan maar met welke club sla je deze het makkelijkst en is je slechtste bal het beste. Dat gaan we uitzoeken.

Selecteren en ervaren

Op basis van het startgesprek hebben we een beeld gekregen en zullen wij een selectie maken van modellen. Als PGA Professionals kunnen we zien wat nu bij je past, maar ook heel goed inschatten wat er in je swing nog kan verbeteren en hoe je dus nog door kunt groeien met je nieuwe clubs. Daarin hebben we inmiddels een jarenlange ervaring. Nu is het tijd om met deze persoonlijke selectie clubs, ballen te gaan slaan en te ervaren of deze clubs bij je swing passen.  Samen met onze Flightscope radar meetapparatuur en swing DNA Software, kunnen we de shaft keuze finetunen en tot een geschikte combinatie is gevonden.  Hierdoor kan je de swing het beste herhalen en het beste resultaat behaald worden.

Alles op een rij

Na de fitting zetten we alles op een rij, kijken we naar de prijs en bij akkoord gaan wij zo snel mogelijk over tot bestellen zodat je zo snel mogelijk met je nieuwe clubs de baan in kan! We maken deze dus niet zelf. De R&D afdelingen van de diverse merken zijn hier veeeeeel beter in. Als wij de specificaties aanleveren, wordt de club, vanaf de fabriek, exact in de juiste persoonlijke maten voor de klant geleverd. En mocht er iets zijn met de clubs of de eventuele instellingen daarvan wees dan van harte welkom voor aanpassingen.

Een nieuwe set is een investering in meer succes plezier in de baan. Maar dan moeten deze clubs wel bij je passen! Daarom vinden wij het belangrijk dat je investeert in een goede gefitte set. Een set met een hoger rendement, een set die bij je past en waar je met meer plezier en succes de baan mee in kan.

Wist je dat “wij” 270 shops in Europa hebben?

Er komen er steeds meer bij, maar wij zijn blij dat we bij de Golfstore familie zijn aangesloten. Een organisatie die alleen werkt met PGA professionals omdat zij beseffen dat die het beste weet wat goed is voor een golfer. Voor jou als klant een veilig gevoel dat je niet zomaar ergens een setje koopt, maar er een stevige organisatie achter zit zodat bijvoorbeeld kwaliteit en garantie goed geregeld is.

Eén gedachte over “Fittingcenter

  • 3 juni 2019 om 11:49
    Permalink

    Het vinden van passsende clubs is geen sinecure en het kiezen van de duurste clubs is geen oplossing. Samen met de mensen van het fittingcenter hebben we best veel tijd genomen om een set samen te stellen die voor mij klopt en daar heb ik nu heel veel plezier van. Dat het daarbij één van de “goedkopere merken” is geworden is daarbij mooi meegenomen. Dankjewel mannen!
    René (hcp 12.8)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *